nieuws

26 feb 2001, 00:12

Hortus Haren krijgt nog maand stroom

Energiebedrijf Essent trekt dinsdag niet de stekker eruit bij de Hortus iHaren. De ‘Vrienden van de Hortus’ hebben 25 duizend gulden verzameld, genoeg voor nog één maand stroom. De Hortus Haren heeft nog een openstaande energierekening van twee ton.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Directeur H. Drissen van de Hortus is ‘ontzettend blij’ met de financiële steun van de vrienden. ,,Als de stroom met dit koude weer wordt afgesloten, is dat rampzalig voor de tropische bomen en planten’’, aldus Drissen.
De aan de Rijksuniversiteit Groningen gelieerde Hortus verkeert in ernstige financiële problemen sinds de provincie Groningen, de gemeente Groningen en de gemeente Haren weigeren een overbruggingskrediet van 750 duizend gulden te verstrekken. Volgens de gemeente Haren is de Hortus er niet in geslaagd een toekomstplan te presenteren, dat mede gedragen wordt door een sterke partner die er voor zorgt dat overheidssteun in de toekomst niet nodig zal zijn.
De Hortus denkt binnen twee weken een ‘bidboek’ klaar te hebben met nieuwe toekomstscenario’s. Directeur Drissen blijft optimistisch: ,,Het kan toch niet dat er in deze tijd van economische voorspoed geen geld is voor een 375 jaar oud instituut.’’