Nieuws

Horecazaken willen groot terras op de Vismarkt

Elf horecazaken rondom de Vismarkt willen een groot terras op het plein realiseren op zonnige dagen. Ze hebben een plan ingediend om elk 25 tafels op de Vismarkt te kunnen zetten, op de momenten dat er in ieder geval geen markt is.


Leestijd: 1 minuut

Horecazaken willen groot terras op de Vismarkt
Horecazaken willen groot terras op de Vismarkt

Het Dagblad van het Noorden schrijft vrijdag dat de ondernemers de Vismarkt z’n pleinfunctie terug willen geven. “Groningen lijkt dan een beetje op Maastricht”, zegt een van de ondernemers in de krant. Het terras wordt geplaatst met mooi weer. Als er markt is, begint de opbouw meteen nadat die is afgelopen. 

Onder andere Cappuvino, Huis de Beurs, Huize Maas, Pronk en Cantina Mexicana zouden betrokken zijn bij het terrasplan. De gemeente heeft het verzoek in beraad. Het Dagblad meldt dat ze bereid zijn om mee te denken. Een dezer dagen wordt een besluit genomen. 

Op de Grote Markt is al toegestaan om een terras te plaatsen. Organisator 4PM diende bij de gemeente eerder al een plan in voor een groot popup-terras in het Stadspark. Dat stuitte veel horeca-ondernemers uit Groningen tegen de borst. De gemeente heeft nog geen besluit genomen over dat verzoek.