nieuws

17 jan 2001, 00:12

Horeca faalt bij voorkoming zinloos geweld

De plannen die de Groninger horeca had om het zinloos geweld terug te dringen zijn mislukt. Al hun plannen werden door de gemeente afgekeurd. Dit blijkt uit een gemeentelijke evaluatie van het uitgaansgeweld in de stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Begin vorig jaar verplichtte de gemeente Groningen negentien horecabedrijven om een veiligheidsplan op te stellen. Zestien plannen werden als onvoldoende bestempeld en drie horecabedrijven leverden geen plan in. De plannen moeten een het zinloos geweld in disco’s en cafés terugdringen en hebben onder meer betrekking op detectiepoortjes en het deurbeleid.
De politie gaat bekijken of de veiligheidsplannen zo aangepast kunnen worden dat ze alsnog aan de eisen voldoen. De horecabedrijven die dan nog steeds niet aan de eisen kunnen een straf tegemoet. Of ze de deuren moeten sluiten kon burgemeester Wallage dinsdagmiddag nog niet zeggen. Hoewel de gesprekken met de horecabedrijven moeizaam verlopen, wil burgemeester Wallage niet direct zeggen dat er sprake is van onwil bij de horecabazen. “Maar ze beseffen hopelijk dat ze er vaart achter moeten zetten.”