nieuws

17 mei 2013, 10:10

Honderden Groningers gaan zaterdag picknicken in de Der Aa-kerk

Enkele honderden mensen nemen aanstaande zaterdag 18 mei hun picknick-kleed mee voor een nachtelijke picknick in de Der Aa-kerk in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Organisator Wimer van der Veen van Pudding Pioniers vermoedt dat het ongedwongen karakter van het evenement de sleutel tot het grote aantal aanmeldingen is. 'De ingrediënten van de Late Night Picknick zijn feitelijk minimaal: eten, drinken en de bijzondere sfeer van de kerk in het donker', aldus Van der Veen, 'Mensen mogen hun eigen gevulde picknickmand meenemen en beslissen zelf waar ze hun kleedje spreiden. Die vrijheid en informaliteit spreekt blijkbaar enorm aan'.

Extra attracties zijn een ‘boswandeling’ over de gewelven van de kerk en het badmintonveldje in het koor van de kerk. In de sacristie kan eventueel naar het songfestival gekeken worden.

De picknick is onderdeel van een reeks evenementen die Pudding Pioniers samen met verhuurder Bijzonder Locaties Groningen organiseert in de Der Aa-kerk.

'We slaan drie vliegen in één klap: we halen mensen de kerk binnen, we financieren openstelling van de kerk met de opbrengsten en we laten zien wat je allemaal kan met zo'n prachtlocatie'.  Op 8 juni vindt in de  Der Aa-kerk een Orgeldisco plaats en eerder haalde de actie Koop de Klokslag de landelijke media.

Het evenement is onderdeel van een campagne van Bijzondere Locaties Groningen om het monumentale kerkgebouw op nieuwe manieren open te stellen voor publiek.

Zaterdag 18 mei 21:30 uur
Kassa geopend tussen 21 en 23 uur
Entree: 5 euro
Der Aa-kerk Groningen
Alle info over het evenement: http://aa-kerk.depudding.nl/nachtpicknick/