nieuws

16 apr 2018, 10:10

Honderden fotografen komen op tweede Instameet af

Honderden fotografen komen op tweede Instameet af

Zo’n 300 professionele- en hobbyfotografen hebben zondag meegedaan aan de tweede editie van de instameet Groningen. De Instameet bestond uit lezingen van professionals, een ‘off road’ wandelroute langs de verborgen pareltjes van Groningen en een nazit in de Martinikerk om de resultaten uit te wisselen. De bijeenkomst leverde naast duizenden foto’s ook veel aandacht op social media op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In DOT gaven de bekende Groningse fotografen Joram Krol en Anis Hahury tips & tricks waarbij Krol de nadruk legde op straatfotografie en Hahury vertelde hoe het platform Instagram als fotograaf te gebruiken. Vervolgens werd in een grote groep onder leiding van VVV-gidsen een route gelopen langs de meest fotogenieke en verborgen plekken van Groningen. Tussen het fotograferen door vertelden VVV-gidsen over Groningen en deelden professionele fotografen hun tips. Door de 'slinger van fotografen' zijn duizenden foto's geschoten van alles wat er langs de route te zien is. De Instagrammers, fotografen, bloggers en vloggers konden na afloop napraten en ervaringen uitwisselen in de Martinikerk.

Fotowedstrijd
Aan de Instameet is een fotowedstrijd gekoppeld. Deelnemers die de foto’s van de Instameet op hun openbare Instagram profiel delen en taggen met de hashtags #spotgroningen #visitgroningen en #instameetgroningen maken kans op diverse prijzen. Door een vakjury worden de beste foto's uitgezocht. De drie beste foto's worden dinsdag 1 mei bekend gemaakt. De maker van de winnende foto krijgt onder andere een fotoclinic met Joram Krol. De negen beste foto's worden de hele zomer geëxposeerd op het terras van DOT. 

De Instameet levert niet alleen een schat aan nieuwe foto’s op, maar ook veel aandacht voor Groningen op social media. Alleen al afgelopen zondag was er een sterke groei te zien door het aantal gebruikte hashtags. De verwachting is dat komende week zal toenemen wanneer de fotografen hun foto’s hebben nabewerkt en geplaatst.

Groepsfoto: Matthijs Houthuijs