nieuws

13 feb 2001, 00:12

Honderden banen weg bij Datacenter in Groningen

Het deels in Groningen gevestigde Datacenter van KPN Telecom schrapt honderden banen. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Groninger Dagblad Stad zijn de medewerkers van het bedrijf op de hoogte gesteld van het plan om het onderdeel datacenter af te stoten. Formeel is de kogel nog niet door de kerk en gaat het nog om een onderzoek dat er toe moet leiden de kosten van de organisatie terug te dringen. De plannen om het datacenter in Groningen af te stoten passen in het al in oktober aangekondigde plan om het aantal banen bij KPN met 6000 te verminderen.
Datacenter is momenteel gevestigd aan het Overwinningsplein en beheert samen met datacenter Leidschendam tal van bedrijfsgegevens. Daarbij heeft het ook een strategische functie: wanneer één van de twee uitvalt, fungeert de ander als back-up. Maar KPN vindt de kosten te hoog in vergelijking tot de opbrengsten en wil er nu vanaf. Onduidelijk is wat er met de Groningse medewerkers gaat gebeuren. Mogelijk wordt het kantoor overgenomen waarna de medewerkers ook voor andere opdrachtgevers kunnen werken.