nieuws

10 apr 2018, 10:10

Honderd supporters reizen Donar achterna

Honderd supporters reizen Donar achterna

Precies honderd supporters reizen de Groningse basketbalclub Donar achterna die woensdag in Venetië de halve finale van de FIBA Europe Cup speelt.  Dat heeft de Supportsvereniging van Donar bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er reizen 17 leden van de businessclub en nog eens 83 supporters af naar Italië. Een deel van hen vliegt via Groningen Airport Eelde en de hub in München. Een aantal supporters verblijft al enkele dagen in Venetië. De basketballers zelf reizen via Schiphol met een directe vlucht, om het aantal reisuren zo voordelig mogelijk te maken.

Donar speelt woensdagavond om 20.30 tegen de nummer 2 uit de sterke Italiaanse competitie. De Groningse basketballers hopen dan een goede uitgangspositie te creëren voor de thuiswedstrijd, volgende week donderdag in de eigen MartiniPlaza. De winnaar van de tweekamp plaatst zich voor de finale van de Europe Cup.

Uitzendingen
Aanvankelijk zou Ziggo Sport het duel uitzenden, maar ter plekke zijn er geen technische mogelijkheden om dat te doen. Podium TV heeft aangegeven de livestream van het duel uit te zenden. De wedstrijd is vermoedelijk ook te zien via de website van de FIBA, maar dat is wel onder voorbehoud van en goede internetverbinding. Tijdens het toernooi bleek vaak dat de streams niet van heel goede kwaliteit waren.

Moordend schema
Donar speelt overigens deze week een moordend schema. Komende zaterdag spelen ze weer thuis in MartiniPlaza tegen Leiden. Zondag reizen ze af naar Leeuwarden voor het competitieduel tegen Leeuwarden. Op dinsdag staat er nog een uitwedstrijd in Den Bosch op het programma en dan volgt op donderdag de kraker tegen Venetië. Dat duel is helemaal uitverkocht.