nieuws

26 mrt 2001, 00:12

Homo/lesbo sportvereniging viert eerste lustrum

Homoseksuele sportievelingen in Groningen vieren feest. Goud, de eerste homo/lesbosportvereniging in Groningen bestaat namelijk vijf jaar. In 1996 begonnen als een mannenvolleybalvereniging, is Goud in vijf jaar uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met mannen- en vrouwenvolleybalteams, een badmintonafdeling en een afdeling Zwem Goud die zich bezighoudt met de watersport.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het eerste lustrum viert Goud, met een lang en internationaal weekend sport en feest. Op verschillende locaties in Groningen vinden in het weekend van 31 maart een mannenvolleybaltoernooi, een vrouwenvolleybaltoernooi en een zwemtoernooi plaats. De sporthallen in de Wijert, Lewenborg, Beijum en het zwembad De Parrel zinderen die dagen van sportontmoetingen. Meer dan 500 deelnemers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs Japan zullen een lang weekend de stad bezoeken.
Het weekend wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Goud met de homohoreca in Groningen, de homokoren Zangzaad en Verkante Keer, de Kringen, het COC, veel vrijwilligers en de vele Groningers die de deelnemers als logé verwelkomen.