Nieuws

Hoe ziet de toekomst van de Biotoop en de Hortus eruit?

De gemeente Groningen vraagt inwoners van Groningen en Haren om mee te denken over de toekomst van de Biotoop en de Hortus in Haren. Hiervoor organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst op dinsdag 16 juli.


Leestijd: 1 minuut

De gemeente is sinds 1 januari 2023 eigenaar van het terrein in Haren waarop de Biotoop en de Hortus Botanicus zich bevinden. De gemeente kocht het terrein toentertijd van de Rijksuniversiteit Groningen.

De gemeente geeft aan dat ze zich bewust is van het belang van zowel de Hortus als de Biotoop voor inwoners van Haren: “De tuinen van de Hortus zijn een oase van rust en natuur. De Biotoop is een belangrijke broedplaats voor kunstenaars en ondernemers. Zij organiseren regelmatig culturele en sociale activiteiten voor iedereen. De gemeente wil deze kwaliteiten de komende jaren graag behouden. Een plan voor de toekomst en verbeteringen wil de gemeente bespreken met de huidige gebruikers en de inwoners van Haren”, zo valt te lezen op de website van de gemeente Groningen.

Voordat de toekomstplannen concreter worden gemaakt, wil de gemeente de wensen, ideeën en zorgen van inwoners in kaart brengen. Dit zal gebeuren tijdens de inloopbijeenkomst op 16 juli van 19:30 tot 21:30 aan de Kerklaan 34 in Haren.