nieuws

27 jul 2018, 11:11

Hitte in Groningen: minder treinen, Drie Gezusters later open en frietkraam blijft helemaal dicht

Hitte in Groningen: minder treinen, Drie Gezusters later open en frietkraam blijft helemaal dicht

Het is heet in Groningen. Bloedheet zelfs. En die hitte heeft gevolgen, onder andere voor het treinverkeer en de openingstijden van horecazaken. Zo rijden er minder treinen en gaat de Drie Gezusters pas om 17.00 uur open. De frietkramen van De Belg Waterloo blijven helemaal dicht. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Arriva zet vrijdag namelijk een aangepaste dienstregeling in. Door de warmte hebben ze namelijk te veel pech en storingen. De vervoerder wil de dienstregeling wel zo betrouwbaar mogelijk maken en zet daarom een aangepaste dienstregeling in. Zo rijden er tussen Nieuweschans en Weener tot 12.00 uur alleen bussen.

Tussen Groningen en Veendam rijden helemaal geen treinen vandaag. Je kunt wel eerst met de trein naar Zuidbroek en dan daar op een bus stappen. Tussen Groningen en Delfzijl en Groningen en de Eemshaven zullen minder treinen gaan rijden door de hitte. Vooralsnog rijden de treinen van de NS wel gewoon op schema. Ook de trein van Arriva tussen Groningen en Leeuwarden rijdt gewoon. 

Geen patat!
Liefhebbers van een frietje van Waterloo hebben vandaag pech. Vanwege de extreme hitte blijven alle frietkramen vandaag gesloten!
 

 

Gratis bitterballen bij de Drie!
De Drie Gezusters houdt ook een tropenrooster aan. Zij gaan pas om 17.00 uur open. Maar dan houden ze wel een flinke VrijMiBo, oftewel vrijdagmiddagborrel. Zo zijn de Gin/Tonics een stuk goedkoper dan normaal en delen ze gratis bitterballen uit!