nieuws

30 aug 2001, 00:12

Herestraat: mogelijk half miljoen extra bezoekers dankzij Bijenkorf

De komst van De Bijenkorf naar Groningen zal voor de Herestraat jaarlijks 500.000 extra bezoekers opleveren. Dat verwacht de directie van De Bijenkorf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Bijenkorf in Groningen gaat komende woensdag open. Het is echter geen ‘gewone’ Bijenkorf, zoals in Amsterdam, maar een nieuw concept, dat ook in enkele andere steden in Nederland wordt uitgeprobeerd. Het assortiment is er aanzienlijk geringer dan in de hoofdvestiging in Amsterdam. Men kan er vooral terecht voor mode.
Directievoorzitter Berger van de Bijenkorf verwacht in elk geval een half miljoen extra bezoekers voor de Herestraat. Als dat waar is, zou dat zeer welkom nieuws zijn, voor die straat. Onlangs nog liet de fractie van D66 in de Groningse gemeenteraad weten ongerust te zijn over de grote leegstand van winkels in de Herestraat. Ook de Groningen City Club is bezorgd.
Naar de komst van een publiekstrekker als de Bijenkorf wordt dan ook reikhalzend uitgezien. Het is daarom ook niet voor niks dat de zaak woensdag officieel geopend zal worden door burgemeester Wallage.