nieuws

10 sep 2001, 00:12

Helicopter-kwestie op dak Academisch Ziekenhuis 13 september voor Raad van State

De tegenstanders van een helicopter op het dak van het Academisch Ziekenhuis Groningen kunnen hun bezwaren op 13 september toelichten bij de Raad van State. Dat meldt ons hun woordvoerder Frits Bolt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tegenstanders hebben eerder al laten weten dat het hen er niet om gaat dat er geen vluchten mogen vertrekken of arriveren met patiƫnten die in levensgevaar verkeren. Wel voeren zij aan dat het niet nodig is om medische teams met een helicopter vanaf het AZG te laten vertrekken. Volgens hen is het beter dat vanaf een andere plek in de stad te doen. Maar het Academisch Ziekenhuis Groningen meent dat een andere oplossing niet mogelijk is en dat het een grote tijdwinst oplevert om de medici vanaf het dak van het AZG te laten vertrekken.
Bij de behandeling bij de Raad van State komen onder meer de volgende kwesties aan de orde:
1. verzoek om handhaving voorschriften vergunning ivm met een niet toegestane testvlucht op 1 augustus. 2. verzoek om voorlopige voorziening van de Bewoners Organisatie Binnenstad Oost. 3. verzoek om voorlopige voorzieningen van 59 omwonenden. 4. verzoek om voorlopige voorzieningen J. Griffith(hoogleraar rechtsfilosofie RU Groningen) 5. verzoek om voorlopige voorzieningen