Nieuws

Helft minder woningen in Groningen-Assen door crisis

Door de crisis worden in de regio Groningen-Assen de komende jaren de helft minder woningen gebouwd. Van de geplande nieuwe 50.000 huizen, wordt de helft geschrapt. Ook twee op de drie geplande bedrijventerreinen komen er niet, of pas later. Dat meldt het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen. Door de crisis worden in de regio Groningen-Assen de komende jaren de helft minder woningen gebouwd. Van de geplande nieuwe 50.000 huizen, wordt de helft geschrapt. Ook twee op de drie geplande bedrijventerreinen komen er niet, of pas later. Dat meldt het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen.


Leestijd: < 1 minuut

Door de economische crisis dreigt in de regio een groot overschot aan bedrijventerreinen en woningbouwlocaties. Veel overheden verliezen miljoenen op grondaankopen die ze in het verleden hebben gedaan. Zo is de stad Groningen alleen al zo’n 85 miljoen euro kwijt omdat bouw- en bedrijfslocaties nauwelijks meer aan de man gebracht kunnen worden.

Van de geplande bedrijventerreinen wordt een derde geschrapt; nog eens een derde wordt pas ontwikkeld als er vraag naar is. De 25.000 nieuwe woningen komen vooral in en rondom Groningen en Assen.