nieuws

26 apr 2001, 00:12

‘Hel en Hemel’ Groninger Museum is ‘Godslasterlijk’

Er komt op Koninginnedag een protest-bidstonde bij het Groninger Museum. Volgens een Nederlandse evangelist betreft het een ‘godslasterlijke’ tentoonstelling. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Nieuwsblad vindt een evangelist het bespottelijk dat de tentoonstelling over de Hel en Hemel in het Noorden is ingericht door de kunstenaar Peter Greenaway die zelf noch in de hemel, noch in de hel gelooft. Organisator van de bidwake is de evangelist Bert Dorenbos, die al eerder biddend voor het Groninger Museum is gesignaleerd. Toen ging het om een tentoonstelling van Andres Serrano waar affiches met plasseks van waren gemaakt.
Dorenbos zegt in het Nieuwsblad van het Noorden dat zijn bid-stonde indertijd wel degelijk heeft geholpen. ‘Een jaar nadat ik gebeden had liep het museum onder water. Wie meent de naam van God te kunnen lasteren, roept het oordeel over zich uit’. In de middag-editie van deze krant komt museum-directeur van Twist ook met een snedige reactie.