nieuws

18 jun 2001, 00:12

Harry Muskee in duet met André Hazes in Paradiso

De ook in Groningen nog zeer populaire Harry Muskee gaat, op speciaal verzoek van André Hazes – samen met de andere leden van de beroemde zestige jaren band Cuby and the Blizzards met Hazes optreden in Paradiso.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de levende Noord- Nederlandse blues legende Harry Muskee - Cuby and the Blizzards - wordt juni een zeer hectische maand. Op de tiende viert hij zijn zestigste verjaardag. Er is een speciale stichting opgericht om dat feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Want er komt in het Drentse Grolloo - dat landelijk bekend werd vanwege een CD van Cuby uit 1968 getiteld: 'Groeten uit Grolloo ' - een speciale tentoonstelling. Die wordt ingericht in de boerderij waar Cuby in de tweede helft van de jaren zestig woonde. De expositie wordt 9 juni geopend door Drentes beroemdste oud-provo, de huidige Commissaris der Koningin Relus Ter Beek.
Muskee is eind van de maand ook van de partij tijdens het verjaardagsconcert van André Hazes die de 29ste het feit viert dat hij 50 wordt. Sterker nog: Hazes vroeg voor zijn verjaardag een optreden van Cuby and the Blizzards. Het is voor het eerst dat Muskee en Hazes samen gaan optreden. Want Muskee was al eerder gevraagd maar weigerde toen te komen omdat hij toen vond dat er te weinig bluesmuzikanten meespeelden. Een echte smartlap die avond zal ongetwijfeld wordt het lied 'I've Been Boving You Too Long van Otis Redding' dat Hazes en Musekee samen gaan zingen. Zakdoeken meenemen.