nieuws

25 feb 2001, 00:12

Hanzestudenten economie balen van laptops

Studenten aan de faculteit economie van de Hanzehogeschool in Groningen zijn zeer ontevreden over een laptopproject dat in 2000 is begonnen. Volgens de studenten schuift de Hogeschool de verantwoordelijkheid voor goede computerfaciliteiten af op studenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt vrijdag uit een enquĂȘte van de Groninger Studenten Bond (GSb), waarop 1050 van de 17.000 studenten reageerden. De hogeschool verwacht van eerstejaars economie dat zij een notebook aanschaffen voor een prijs tot bijna vijfduizend gulden. ,,Het is een van de onderdelen van een grootschalig project om het onderwijs te digitaliseren'', zegt plaatsvervangend faculteitsvoorzitter G. Coutinho. De Hanzehogeschool schakelt over naar een zogeheten Elektronische Leeromgeving, of ELO. ,,Dit kan een waardevolle aanvulling zijn voor het onderwijs, maar het al dan niet bezitten van een eigen computer mag niet van invloed zijn op de toegankelijkheid en de kwaliteit van het onderwijs, stelt de GSb.
Volgens de bond is de aanschaf van het apparaat niet verplicht, en zou dat ook formeel niet mogen, maar denken studenten dat massaal wel. Dit zou mede komen doordat de folder van de Hogeschool 'Notebook Noodzaak' als titel heeft.
. ,,Dat is toch suggestieve reclame'', zegt GSb-bestuurslid G. van 't Veer. Bovendien zou een student zonder laptop het onderwijs in de praktijk niet kunnen volgen. Het bezit van een notebook is geen garantie voor zorgeloos onderwijs; veel studenten die er wel een hebben, klagen over de service die wordt geboden.