nieuws

16 sep 2001, 00:12

Hanzehogeschool start tweede MBA-opleiding voor dynamische managers

Managementcentrum ATOL van de Hanzehogeschool Groningen start dit jaar een mastersopleiding die specifiek gericht is op 'leadership in dynamic organisations'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarnaast start ATOL een nieuwe actuele opleiding Interim Management. ATOL is een organisatie-adviesbureau en opleidingscentrum voor managers.
Met de nieuwe mastersopleiding beschikt de Hanzehogeschool over twee MBA's. De Faculteit Economie heeft sinds tien jaar een internationale Engelstalige MBA-opleiding (Executive MBA Groningen) aan die gericht is op 'general en strategic management'.
ATOL biedt al tien jaar de tweejarige Voortgezette Opleiding Management (post-hbo) aan. De behoefte van afgestudeerden aan een volgende stap in hun ontwikkeling en de steeds hogere eisen aan managers hebben tot de start van de executive MBA geleid. De master is een verdieping en uitbreiding van deze bestaande managementopleiding en wordt toegespitst op het leidinggeven in dynamische organisaties. De ATOL-filosofie over de levende organisatie werkt door in het programma. Daardoor wordt er grote nadruk gelegd op de eigen ontwikkeling van leidinggevenden in dit soort organisaties.
In november 2001 start ATOL met een opleiding voor interim managemers. Deze opleiding is nieuw in het Noorden. De opleiding bestaat uit zeven seminars verspreid over een jaar. Tussen de seminars door komen de deelnemers in intervisiegroepen bijeen. Het is een opleiding van en voor interim managers, met docenten uit de praktijk die ervaren procesbegeleiders zijn.