nieuws

09 okt 2000, 00:12

Hanzehogeschool: één van de slechtste van Nederland

De Hanzehogeschool, Hogeschool van Groningen, is een van de slechtste hogescholen van Nederland, zo meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad op basis van een onderzoek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Hanzehogeschool, Hogeschool van Groningen wordt door studenten laag gewaardeerd. Op een ranglijst van hogescholen in Nederland neemt de Hanzehogeschool bijna een laatste plaats in: de Hanzehogeschool staat nummer 27, op een lijst met 32 scholen, De ranglijst is geplaatst in de Keuzegids Hoger Onderwijs en is samengesteld op uitslagen van enquetes onder studenten. De Hanzehogeschool scoort zeer laag omdat de school volgens de ondervraagde studenten te laat is met uitslagen van tentamens, slechte computers heeft en gebrekkige studiebegeleiding.
In het Groninger Dagblad Stad laat bestuursvoorzitter Deddo Houwen weten de uitslag een slechte zaak te vinden. Hij wijst er op dat de hogescholen die hoog op de ranglijst staan klein van omvang zijn. Maar afgezien daarvan neemt hij zich toch voor te streven naar kortere wachttijden voor uitslagen van tentamens en naar een betere organisatie en faciliteiten.