nieuws

30 mei 2001, 00:12

Hanzehogeschool Groningen steunt bezoek Tsjechische studenten 30 mei

Aanstaande woensdag 30 mei, vandaag, bezoekt een groep van ruim 30 Tsjechische studenten Groningen op de fiets. Tijdens dit bezoek willen de studenten meer bekendheid geven aan de kandidatuur van de Republiek Tsjechië voor toetreding tot de Europese Unie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit EURO-bikes project is een initiatief van de Tsjechische Ambassade in Nederland. De Hanzehogeschool Groningen maakt dit bezoek aan Groningen financieel mogelijk. De groep Tsjechische studenten is afgelopen zondag in Nederland gearriveerd. De studenten maken deze week een fietstocht langs een aantal Nederlandse steden, waaronder Groningen. Ze willen graag informatie geven over het hedendaagse Tsjechië en over de wijze waarop Tsjechië zich op de toetreding tot de EU voorbereidt. Daarnaast willen zij met Nederlanders van gedachten wisselen over het belang van de Tsjechische toetreding.
Op woensdag 30 mei zal de groep in de loop van de middag Groningen binnenfietsen. Vanaf 16.00 uur delen zij informatiemateriaal uit aan voorbijgangers op het plein voor het Academiegebouw aan de Broerstraat. Daarna is er een openbare discussiebijeenkomst in het Academiegebouw. 's Avonds sporten de Tsjechische studenten samen met hun Nederlandse gastheren en -vrouwen in de ACLO op het Zernikecomplex. Donderdagochtend vertrekt de groep naar de volgende bestemming. De organisatie van dit bezoek is in handen van twee studentenverenigingen: AEGEE Groningen en SIB. AEGEE is een Europese vereniging die de Europese samenwerking en integratie van studenten wil bevorderen. SIB heeft als doelstelling het samenbrengen van studenten die geïnteresseerd zijn in internationale betrekkingen en samenwerking. De Hanzehogeschool heeft een internationaal karakter en stimuleert de uitwisseling van studenten en docenten. Er studeren ruim 1.300 buitenlandse studenten aan de Hanzehogeschool.