nieuws

05 sep 2001, 00:12

Hanzehogeschool Groningen groeit als kool

De Hanzehogeschool Groningen maakt een aanhoudende groei mee. Het aantal studenten blijft stijgen terwijl landelijk het aantal studenten juist daalt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat heeft Deddo Houwen, voorzitter van het College van bestuur van de Hanzehogeschool, bekend gemaakt bij de opening van het nieuwe studiejaar. De heer Houwen maakte daarbij verheugd melding van de groei van het aantal nieuwe studenten bij de Hanzehogeschool. Ten opzichte van vorig jaar is de instroom met 2% gestegen. Dit betekent dat dit jaar 5.600 nieuwe studenten starten bij de Hanzehogeschool Groningen. Vooral met het oog op de sterk verminderde uitstroom van havisten uit het voortgezet onderwijs is dit een positieve ontwikkeling voor de Hanzehogeschool. Landelijk is juist sprake van een daling van het aantal nieuwe aanmeldingen (-5%).
De Faculteit der Kunsten vormde de inspirerende achtergrond voor de opening van het Hogeschooljaar. De heer Albert van der Weide, directeur van Academie Minerva, was gastheer. Het programma bevatte naast een rap-dicht performance van student Sieger M.G. een optreden met het nieuwe hoofd lichte muziek van het Noord-Nederlands Conservatorium, Joris Teepe. Een optreden met een internationaal tintje, want de uit New York afkomstige Teepe (bas) trad op met twee nieuwe, Amerikaanse, docenten van de Hanzehogeschool Owen Hart jr. (drums) en Miles Griffith (vocals).