nieuws

12 mrt 2014, 09:09

Hanze start met aardbevingsvak

De Hanzehogeschool start in september met een keuzevak over aardbevingen. De minor Diepe ondergrond en aardbevingen is bedoeld voor studenten die aan het einde van hun studie zitten, maar wordt daarnaast ook aangeboden als post-HBO opleiding mensen uit voor het bedrijfsleven en overheden. Het vak duurt een half jaar.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het keuzevak bestaat uit twee blokken. Hierin wordt aandacht besteed aan geologie en gaswinning, maar ook aan sociale en maatschappelijke aspecten die bij aardbevingen komen kijken. Er is aandacht voor bevingsschade, herstel en aardbevingsbestendig, maar ook watermanagement bij bevingen. Als de studenten de minor met succes hebben afgerond, kunnen ze volgens de Hanzehogeschool direct aan de slag bij adviesbureaus. Het bedrijfsleven zit momenteel te springen om hoger opgeleide technici, vooral met kennis van aardbevingen.

Met deze minor wordt een eerste invulling gegeven aan het convenant dat Hanzehogeschool, RUG en AlfaCollege ondertekenden op 20 februari onder de noemer ‘Samenwerking diepe ondergrond en bevingsbestendige bouw en infrastructuur.’