nieuws

08 jun 2000, 00:12

‘Grotere parkeergarage Grote Markt beter voor de horeca’

De parkeergarage onder de Grote markt is met vierhonderd plaatsen wel erg aan de krappe kant. Het zou beter zijn het aantal plaatsen te verdubbelen tot achthonderd. Dat is in elk geval beter voor de horeca in de binnenstad. Dat is de stelling van Dick Jager, voorzitter van de regio Groningen van Horeca Nederland. Dat is de organisatie van horeca-ondernemers in de provincie Groningen en dus ook van de ondernemers in de binnenstad. Dick Jager vindt de plannen voor de Grote markt Noordzijde op zichzelf prachtig. Maar de parkeergarage is wat hem betreft wel veel te klein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toch kan hij zich wel voorstellen dat de politiek als een soort compromis naar tegenstanders van de garage voor een relatief kleine van vierhonderd plaatsen heeft gekozen. ‘Daar heb ik wel begrip voor. Maar als het alleen aan ons had gelegen, dan was het een veel grotere garage geworden’.
Jager heeft vooral veel waardering voor de wijze waarop architect Jo Coenen gezorgd heeft voor licht in het ontwerp voor de parkeergarage. ‘Daardoor wordt een bezoek aan de garage echt een verademing. Bovendien vergroot je er het gevoel van veiligheid enorm mee. Petje af voor dat onderdeel van de plannen’.
U kunt reageren op de stelling van Jager op de speciale Grote Markt website, die te vinden is op het adres: www.groningen.nl/nieuwenoordzijde.