nieuws

17 okt 2001, 00:12

GROTE PRIJS REGIOFINALES VOOR POPTALENT BARSTEN LOS

De Grote Prijs van Nederland, trekt in september en oktober het land in met een nieuwe lichting poptalent van eigen bodem. Tijdens de 16 Regio Finales, in de categorieën Pop/Rock, RnB/Hiphop, Singer/songwriter en Dance, strijdt dit nieuwe Nederlands talent om de felbegeerde plaatsen op de 4 Finales in de bomvolle zalen van Vera in Groningen, Paradiso en de Melkweg .

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bands, Songwriters en Live-acts konden zich begin dit jaar bij de GPNL inschrijven door een demo, biografie en foto in te zenden. Een vakkundig juryteam heeft de honderden inzendingen beluisterd, beoordeeld en een selectie gemaakt van de beste bands, acts en groepen die doorgaan naar de Regio Finales. Samen met de winnaars van de provinciale muziekcompetities die door de popkoepels georganiseerd zijn, zullen zij de strijd met elkaar aan gaan op één van de vele podia waar De Grote Prijs Regio Finales plaatsvinden, zoals De Effenaar in Eindhoven, Hedon in Zwolle, Vera in Groningen, De Vloer in Utrecht en De Kade in Zaandam. De hosts van deze avonden: Ro (& Paradisefunk, Gotcha), Ruud Hermans (KRO Radio), MC’s Nova en Complex en de DJ’s, waaronder Meloen en Precise maken er samen met de Grote Prijs-deelnemers een spetterende avond van. Muziekliefhebbers die na het festivalseizoen nog niet voldaan zijn en de sterren van de toekomst willen komen bekijken, kunnen hier terecht!
Waar het uiteindelijk allemaal om draait is natuurlijk het bemachtigen van een plaats op één van de vier spectaculaire Finales van de Grote Prijs. Op 23 t/m 25 november bestijgen de finalisten de beruchte podia van Paradiso en de Melkweg om zich in de picture te spelen bij het grote publiek, de pers en de muziekindustrie. Op de vier finales gaat het in elke categorie om het winnen van de Samson Cup t.w.v. fl 12.500,-, de Vitaminic Publieksprijs en de BV POP Beste Muzikantprijs beiden t.w.v. fl 2.500,-. Daarnaast veroveren de winnaars een plek op de grote festivals: Lowlands, Dance Valley, Metropolis, Noorderslag, Mixt Racism Beat It, Crossing Border en Eurosonic. Meer informatie over het programma, deelnemende groepen, etc. is te vinden op www.groteprijs.nl of bel 020-6251016.