Nieuws

Grote kunstveiling in Het Paleis aan het Boterdiep in Groningen

Zondag 16 december worden er kunst producten en andere dingen geveild uit de ateliers en bedrijven van Het Paleis , het werk- wooncomplex van creatieve bedrijven aan het Boterdiep. Er wordt opgetreden door een koor, er wordt een film vertoond over figuratieve kunst, er is een tentoonstelling van De Ploeg en het kinderatelier maakt een kunstwerk voor de veiling.Zondag 16 december worden er kunst producten en andere dingen geveild uit de ateliers en bedrijven van Het Paleis , het werk- wooncomplex van creatieve bedrijven aan het Boterdiep. Er wordt opgetreden door een koor, er wordt een film vertoond over figuratieve kunst, er is een tentoonstelling van De Ploeg en het kinderatelier maakt een kunstwerk voor de veiling.


Leestijd: 1 minuut

De 50 producten die geveild worden zijn te bekijken vanaf 13.00 uur. Dit zijn schilderijen, tekeningen, gesigneerde boeken, foto’s, een eettafel, kinderboeken,beeldhouwwerk . Maar ook andere dingen zoals een hotel- of diner bon, een huiskamerconcert, workshops van kunstenaars en zelfs een 3 D printer! De prijzen zullen variëren van twintig tot een paar honderd euro’s.

Kinderatelier
In het kinderatelier wordt een poppenhuis beschilderd door kinderen, dat geveild voor voor het Kinderkankerfonds KIKA.

Film Oude Helden & Jonge Meesters
De documentaire over figuratieve kunst in Groningen wordt vertoond om 14. 00 uur in aanwezigheid van de regisseur Buddy Hermans. De film bevat gesprekken met Wout Muller, Matthijs Röling , Ger Siks e.a. uit de Noordelijke Figuratie verzameld in de Fuji Art Association. Ook docenten en critici treden erin op zoals Diederik Kraaypoel en Erik Beenker.

Expositie de Ploeg
De Groninger Kunstkring de Ploeg exposeert met nieuw werk en presenteert een Ploegprent in zijn Wintersalon. Werk van o.a. Toos Hagenaars, Janny van der Woude, Willem Corsius , Bé Kracht.

Koor
Het Voormalig Klein Koortje o.l.v. Douwe Ettema zingt liederen en doet mee aan de veiling, zij veilen een Huiskamerconcert.

Uitgeverij Passage
Bij de uitgeverij neemt Herman Sandman afscheid met een receptie vanaf 14.00 uur en de presentatie van een bundel columns De laatste bus naar Slochteren.

Verder zijn de ateliers en bedrijven open om een kijkje te nemen, is er glühwein en erwtensoep, een rondleiding en drankjes in de Brasserie.
De middag is van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Boterdiep 111, Groningen.

www.hetpaleisgroningen.nl