nieuws

15 feb 2001, 00:12

Grote jeugdbende opgerold in provincie Groningen

De politie van Groningen heeft een grote jeugdbende opgerold. In de afgelopen maanden trok de groep een spoor van vernieling door het noorden, maakte de politie bekend. De bendeleden maakten zich schuldig aan tientallen vernielingen, inbraken en geweldplegingen in meerdere plaatsen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie personen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie heeft tien medeverdachten gehoord en heeft een zelfde aantal als verdachten op het oog. Deze jongeren, tussen de zeventien en 24 jaar oud en afkomstig uit Hoogezand, Slochteren en Veenwouden gingen in verschillende samenstellingen op roverspad. Een 24-jarige inwoner van Hoogezand wordt gezien als hoofddader.
Bij een transportbedrijf in Groningen werden benzinepasjes gestolen, die door de groep werden gebruikt om gratis te tanken. Ook verkochten zij binnen hun kennissenkring met de pasjes verkregen benzine voor een zacht prijsje. De schade voor het bedrijf bedraagt enkele duizenden guldens. De totaal aangerichte schade is nog niet bekend, omdat de politie verdere aangiftes verwacht.