nieuws

10 mei 2001, 00:12

Grote crisis bij stadse PvdA: opnieuw stappen raadsleden op

Er is plotseling een grote crisis uitgebroken bij de Partij van de Arbeid in de stad Groningen. De vroegere fractievoorzitter Annemarie Timmerman heeft met onmiddellijke ingang haar raadslidmaatschap opgegeven. Dat geldt ook voor het raadslid Dominic van Vree. Daarmee is de PvdA verder in de crisis geraakt die naar buiten kwam na het verlies tijdens het referendum over de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eerder al stapte het raadslid Marleen Tent op, omdat zij vindt dat er binnen de Groningse PvdA te weinig ruimte is voor discussie. De fractie zou zich te slaafs opstellen richting wethouder en partijleider Willem Smink. Die mening delen ook de nu opgestapte Annemarie Timmerman en Dominic van Vree. Onlangs stapte overigens ook het raadslid Jacob Bos op, maar dat was omdat hij werk heeft gekregen bij de Groningse politie. Dat valt niet te combineren met het raadswerk.
De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA, Marjo van Dijken, zei vanmiddag voor Radio Noord het vertrek van de drie raadsleden te betreuren. Maar ze is het volstrekt niet eens met de typering van de drie vertrokken raadsleden die zichzelf beschouwen als vernieuwers. ‘Het is volstrekt onjuist om de andere fractieleden te betitelen als applausmachine’, aldus Van Dijken.