Nieuws

Grote brand in winkelpand centrum Zuidhorn

Een leegstaand winkelpand aan de Nieuwstraat in het centrum van Zuidhorn is zondagochtend in alle vroegte zwaar beschadigd geraakt door brand. Een leegstaand winkelpand aan de Nieuwstraat in het centrum van Zuidhorn is zondagochtend in alle vroegte zwaar beschadigd geraakt door brand. Een leegstaand winkelpand aan de Nieuwstraat in het centrum van Zuidhorn is zondagochtend in alle vroegte zwaar beschadigd geraakt door brand. Een leegstaand winkelpand aan de Nieuwstraat in het centrum van Zuidhorn is zondagochtend in alle vroegte zwaar beschadigd geraakt door brand.


Leestijd: 1 minuut

Brandweermensen uit Zuidhorn, Groningen en Grijpskerk konden voorkomen dat de brand voor nog meer schade zou zorgen in de dicht bebouwde winkelstraat.
De brand werd rond 04.20 uur gemeld. Toen de brandweer van Zuidhorn ter plaatse was, kwamen er al vlammen door het dak. Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Vanuit Groningen kwamen een tankautospuit en een hoogwerker ter assistentie. Brandweer Grijpskerk werd gealarmeerd voor ondersteuning met groot watertransport. Door deze inzet kon de brandweer het vuur te lijf gaan voordat de brand een bedreiging ging vormen voor een aantal andere panden in de straat. De inzet zorgde er ook voor dat het gebouw nog overeind staat.

Na ongeveer anderhalf uur blussen gaf de Officier van Dienst het bericht ‘brand meester’ door aan de meldkamer in Drachten. De schade aan het pand, waarin in het verleden een elektronicazaak gevestigd was, is groot. Zowel de binnenkant van het pand, als het dak van het gebouw liep forse brandschade op.

Op een deel van het dak ligt asbesthoudende bedekking. In de steeg tussen het leegstaande gebouw en het winkelpand van een slager zijn wat asbestbevattende scherven terechtgekomen. De toegang tot deze locatie is aan beide kanten afgezet. De scherven zullen in opdracht van de gemeente worden opgeruimd en het gebied wordt schoongemaakt.

Bij de brand in Zuidhorn raakte niemand gewond. De oorzaak is nog onduidelijk. De politie zal hier onderzoek naar doen.