nieuws

26 mrt 2014, 10:10

Grote brand in bedrijfsloods Groningen

Op een bedrijventerrein aan de Duinkerkenstraat in Groningen heeft dinsdag aan het begin van de avond een flinke brand gewoed. Een bedrijfsloods van Donker Groenvoorziening liep daarbij schade op. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij aankomst van de brandweer bleek de loods, van 50 bij 20 meter, vol rook te staan. De zwarte rook kwam al via het dak naar buiten. Omdat het onmogelijk was de brand van binnenuit te blussen, is opgeschaald naar grote brand. Om de naastgelegen panden te beschermen werd watertransport ingezet.

Uiteindelijk wist de brandweer de vuurhaard te lokaliseren en kon de binnenbrand toch van buitenaf worden geblust. Toen werd duidelijk dat een elektrische bedrijfsauto in de loods in brand stond. Het vuur had zich al uitgebreid naar houten platen aan de wand van de loods, maar de brandweermensen wisten het vuur te blussen. Daarmee werd voorkomen dat de loods zelf in brand raakte. De bedrijfsauto brandde volledig uit. De schade aan de binnenkant van de loods is aanzienlijk.

De oorzaak van de brand was dinsdagavond nog niet bekend. Bij de bestrijding van de brand zijn drie tankautospuiten, een hoogwerker, een schuimblusvoertuig en groot watertransport met dompelpomp ingezet.