nieuws

07 okt 2001, 00:12

Grote belangstelling voor failliet Hortus Haren

De Hortus in Haren wordt zondag overspoeld met bezoekers. Dat heeft een woordvoerder van de botanische tuin zondagmiddag gezegd. De onlangs failliet verklaarde Hortus houdt een open dag om te bewijzen dat het complex toch bestaansrecht heeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond 13.00 uur hadden al meer dan duizend mensen een bezoek gebracht aan de Hortus. Het programma, met rondleidingen en demonstraties met papegaaien en bijen, werd eerder gestart wegens de grote toestroom van natuurliefhebbers. Doorgaans trekt de tuin, in 1642 opgericht als botanische dependance van de Rijksuniversiteit Groningen, in het weekeinde maximaal vijfhonderd belangstellenden per dag.
Een hoogwerker is zondag de grote publiekstrekker in de Hortus. Bezoekers hebben vanuit deze kraan uitzicht over het 20 hectare grote park, met kassen, tuinen en waterpartijen. De grote belangstelling voor de botanische tuin mag opvallend worden genoemd. De Hortus ging namelijk failliet omdat de tuin in financiƫle problemen was gekomen door tegenvallende bezoekersresultaten.