nieuws

13 mei 2013, 10:10

Grote beeldententoonstelling in Hortus Haren

Vanaf 18 mei tonen negen beeldhouwers uit de buurprovincies Friesland en Drenthe hun bijna 50 werken in een grote beeldententoonstelling in de Hortus in Haren. Een jaarlijks weerkerend evenement dat dit jaar de 3e editie beleeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Men kan genieten van de spectaculaire sculpturen van Groenewoud/Buij, Marco Goldenbeld en Adri de Fluiter terwijl de humoristische figuratieve dierfiguren van Yvonne Visser iedereen zullen doen glimlachen.

Maar ook de geometrische sculpturen van Henk Rusman en de fijnzinnige en poëtische abstracties van André van der Linden krijgen gegarandeerd aandacht en bewondering.


In bijna alle vijvers zijn de waterbeelden van Auke Wassenaar te zien en de gerenommeerde beeldhouwer Guus Hellegers, bekend van o.a. zijn “platte” beeld The Committee bij Museum de Buitenplaats in Eelde is vertegenwoordigd met beelden in brons en cortenstaal. De expositie toont verder een collectie sculpturen van de bekende beeldhouwer Hein Mader uit Mantgum (overleden in 2011.


De opening wordt vrijdag 17 mei om 11.00 uur verricht door de heer Tom van Weerden (cultureel  regisseur van de Hortus), o.a. in aanwezigheid van de deelnemers.