nieuws

13 dec 2017, 10:10

Grootse viering Sint Pannekoek levert ruim 2.500 euro op voor het goede doel

Grootse viering Sint Pannekoek levert ruim 2.500 euro op voor het goede doel

De viering van Sint Pannekoek in Groningen heeft in totaal 2597,50 euro opgeleverd voor het goede doel. Er werd op 25 locaties in de stad Sint Pannekoek gevierd. Het grootste feest vond plaats in The Big Building. De opbrengst wordt geschonken aan Humanitas, dat het geld zal besteden aan het project ‘Smakelijk Lezen’, bedoeld om kinderen het plezier van lezen bij te brengen.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Natuurlijk konden op alle feestlocaties pannenkoeken gegeten worden en op een aantal locaties werd daarnaast nog een programma aangeboden. Zo verzorgde Theater Pannenkoek in The Big Building een theatervoorstelling voor de jonge bezoekers en ook dook Duo Diesel op tussen de nietsvermoedende pannenkoekeneters met een spetterende verrassingsact. Voor jong en oud waren er springkussens, er werd veelvuldig geproost met het speciale Sint Pannekoekbiertje op de overleden striptekenaar Jan Kruis, bedenker van Sint Pannekoek en de bingo van Omapost zorgde elke ronde voor hilariteit.

 

Humanitas verzorgde op diverse locaties voorleessessies, hiermee vroegen zij tevens aandacht voor het project Smakelijk Lezen, het goede doel van dit jaar. Annabelle Spanjaard van de organisatie: “Jan Kruis vond het erg belangrijk dat er een goed doel gekoppeld is aan Sint Pannekoek, daarom zullen we elk jaar op zoek gaan naar een passend doel voor de opbrengst van de pannenkoeken.”

 

TOET Pannekoek heeft met hoofdzakelijk lokale ingrediënten voor The Big Building 3500 pannenkoeken gebakken, op de hoofdlocatie van dit jaar zijn bijna 2000 bezoekers geweest. Er is 150 kilo meel, 300 liter melk, 1500 eieren en 20 kilo roomboter doorheen gegaan, naast liters stroop en kilo’s poedersuiker. Hoeveel mensen in Groningen op 29 november pannenkoeken hebben gegeten valt moeilijk te zeggen omdat Sint Pannekoek zich ook prima leent om in huiselijke kring te vieren. Maar, dat de traditie groeit, dat is duidelijk.

 

De organisatie gaat begin volgend jaar plannen maken voor de komende editie van Sint Pannekoek. Wil je meedenken of meewerken, stuur dan een mail naar sintpannekoekgroningen@gmail.com.