nieuws

27 aug 2001, 00:12

Groningse webmaster opent condoleancesite voor Aaliyah

De Nederlandse condoleancesite www.icondolement.com heeft een register geopend voor zangeres en actrice Aaliyah Haughton. Op de site kunnen mensen hun steun betuigen aan de vrienden en nabestaanden van Aaliyah. De 22-jarige Amerikaanse overleed zondag tijdens een vliegtuigongeluk op de Bahama’s.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De site is een initiatief van de 18-jarige Groningse webmaster Gert van Braak. De jongen maakte eerder al nationale condoleanceregisters voor Toon Hermans, Sylvia Millecam, Herman Brood, de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede en de getroffenen van de nieuwjaarsbrand in Volendam. De site trok het afgelopen jaar ruim een half miljoen bezoekers.
Aaliyah is de eerste buitenlandse overledene voor wie incondolement een register heeft geopend. ,,Alle fansites hebben wel gastenboeken waarin fans hun medeleven betuigen, maar een centraal condoleanceadres heb ik nog niet gevonden’’, motiveert Van Braak zijn initiatief.
De 22-jarige Aaliyah Haughton werd vooral bekend door de hits ‘Are You That Somebody’ en ‘Try Again’. Dat laatste nummer leverde haar een Grammy-nominatie op voor beste R&B zangeres. Van haar debuutalbum ‘Age Ain’t Nothing But a Number’ uit 1994 verkocht zij maar liefst 1 miljoen exemplaren. In 1996 kwam zij met ‘One in a Million’, een album met vernieuwende R&B-geluiden.