nieuws

28 aug 2001, 00:12

Groningse waarschuwt wijk voor vermeende pedofiele buurman

In Lewenborg zijn maandagavond zeker tientallen brieven verspreid waarin wordt gewaarschuwd voor een buurman tegen wie zestien jaar geleden een aanklacht wegens onzedelijke handelingen is ingediend. De politie heeft dinsdag veel bezorgde en boze buurtbewoners aan de telefoon gehad en veroordeelt de actie. De vrouw die verantwoordelijk is voor de verspreiding is achterhaald en gevraagd haar acties te stoppen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brief gaat gepaard met een kopie van het proces verbaal uit 1985 waarin de aanklacht is vastgelegd. De politie onderzoekt op dit moment of de man daadwerkelijk veroordeeld is. ,,Maar in principe doet het voor de verspreiding van de brieven niets ter zake’’, beklemtoont politiewoordvoerder S. Smedes. ,,Het is gewoon niet geoorloofd iemand op zo’n manier in de publiekelijke belangstelling te brengen.’’ De man in kwestie kan de vrouw voor haar daad aanklagen wegens smaad.
De politie kon nog niet bevestigen wat de relatie tussen de briefschrijfster en de beschuldigde man is. Beide betrokkenen waren dinsdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.