nieuws

06 nov 2001, 00:12

‘Groningse’ vlag bij aankomst Máxima ontworpen door Republikeinse

De ‘Groningse’ vlag die woensdag – morgen – wappert bij de komst van Máxima en Willem-Alexander is ontworpen door een Groningse die weinig op heeft met het Koningshuis. Maar Juliette Reniers (21) is daarom niet minder blij dat ‘haar’ vlag morgen wordt uitgestoken, zo blijkt vanmorgen uit een interview met het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als Máxima woensdag Groningen binnenrijdt, wapperen er vlaggen die werden ontworpen door de 21-jarige kunstacademie-studente Juliette Reniers (21). Het gaat om een bijzondere vlag van het aanstaande koninklijk paar die ze maakte ten behoeve van de Dokkumer Vlaggen Centrale. De fabriek heeft de vlag inmiddels in productie en is klaar voor verkoop.
Een afbeelding van de vlag heeft inmiddels in tal van kranten in heel Nederland gestaan. Het gaat om een vlag met het hoofd Willem-Alexanders hoofd in het blauw. Die kleur is volgens Reniers gekozen vanwege de kleur van zijn bloed. Het hoofd van Máxima is rood ‘vanwege haar vurige Argentijnse temperament’.
Met haar ontwerp heeft ze een bedrag van 2500 gulden gewonnen. Daarvan heeft ze nu een digitaal cameraatje gekocht, waarmee ze woensdag plaatjes gaat schieten in Groningen. "Misschien wel ja. Eigenlijk heb ik niet zoveel met het koningshuis. Ik vind het leuk dat ze gaan trouwen, maar ja dat geldt voor iedereen die gaat trouwen", zo zegt ze in het Groninger Dagblad Stad van dinsdag.