nieuws

25 aug 2001, 00:12

Groningse veemarkt definitief gesloten

De veemarkt in Groningen blijft definitief gesloten. Dat heeft het Groningse college van burgemeester en wethouders vrijdag besloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de gemeente Groningen maken de strenge eisen van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij een verantwoorde exploitatie van de Groningse veemarkt onmogelijk. ,,De vereiste extra maatregelen zouden drie tot vier ton extra kosten per jaar gaan kosten’’, zegt wethouder Paas (CDA).
De gemeente Groningen wil de uitspraak van het kort geding tegen minister Brinkhorst niet afwachten. ,,Dat zou alleen invloed hebben als alle aanvullende eisen van de minister van tafel worden geveegd. Wij kunnen de beslissing niet langer uitstellen, omdat andere bouwplannen dan stil komen te liggen”, aldus Paas.
De stichting Groninger Veemarkten denkt dat een sluitende exploitatie wel mogelijk is, maar volgens wethouder Paas gaat de stichting daarbij onrealistisch uit van meer handel en hogere stukprijzen. ,,Dan zouden we vreselijk veel geluk nodig hebben”, meent de wethouder.