nieuws

31 mei 2013, 10:10

Groningse tweelingbroers komen elkaar na zeventien jaar voor het eerst tegen

Zaterdag komt er een programma op de televisie over Groningse tweelingbroers die meteen na hun geboorte werden gescheiden en die elkaar na zeventien naar voor het allereerst zagen. Zaterdag 1 juni zendt de KRO een uitzending van De Wandeling uit met daarin de Groningse tweeling Erik en Peter.  Bij de geboorte van de tweeling werd hun moeder gedwongen de twee jongens af te staan.  Ze deed dit onder voorwaarde dat de tweeling bij elkaar zou blijven. De rechter besloot echter anders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zowel de adoptieouders van Erik als van Peter wilden de jongens als tweeling adopteren, maar het mocht niet. Erik en Peter groeien op 40 km afstand van elkaar op en weten niet van elkaars bestaan. Pas als ze 17 jaar zijn komt het geheim bij toeval uit en ontmoeten Erik en Peter elkaar voor het eerst.

Presentator Sander de Kramer gaat met hen voor het eerst terug naar het kindertehuis waar de broertjes voor het laatst samen waren.

KRO De Wandeling, zaterdag 1 juni om 18.30 uur op Nederland 2 (herhaling zondag 2 juni om 8.30 uur en dinsdag 4 juni om 16.10 uur op Nederland 2)