nieuws

13 sep 2001, 00:12

Groningse telegrammenservice draait overuren door aanslagen

Het Groningse bedrijf Unitel draait de afgelopen 24 uur overuren door de toegenomen aantallen verzonden telegrammen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woordvoerder R. van Hoof bevestigt dat er het afgelopen etmaal anderhalf keer zoveel telegrammen verzonden zijn als normaal. Gemiddeld verzendt het bedrijf honderd snelbrieven per dag.
,,Veel berichten hebben toch betrekking op het welzijn van mensen in New York”, stelt Van Hoof. ,,Telegram en telex zijn op dit moment de enige betrouwbare communicatiemiddelen. Veel bedrijven in New York hebben nog wel een telexmachine in de hoek staan voor dit soort noodgevallen.”
Over het aantal telexen kan de woordvoerder geen concrete uitspraken doen: deze versturen de bedrijven en organisaties zelf met door Unitel geleverd materiaal. ,,Wel is zeker dat dit aantal het afgelopen etmaal spectaculair is toegenomen”, aldus Van Hoof.
Unitel nam 1 september de telegrammendienst van de KPN over toen deze met de service stopte als gevolg van de teruglopende vraag. Werden er in 1996 nog tweehonderdduizend telegrammen verstuurd, in het eerste kwartaal van dit jaar waren het er nog geen twintigduizend. Unitel, die al jaren de hardware en software voor de service levert, ziet er echter nog wel markt in.