nieuws

01 apr 2013, 20:08

Groningse studenten: ‘Zonder baard geen voorzitter’

Leden van Groningse studentenverenigingen zijn een actie begonnen om hun eigen voorzitter te stimuleren om een baard te gaan dragen. Dit in navolging van een actie om Willem-Alexander aan te sporen tot het dragen van een baard.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een Groningse actie: Zonder Baard, Geen Praeses. En dat is weer een interactieve variant op Zonder Baard, Geen Koning. Op een speciale Facebookpagina staan foto's van voorzitters van studentenverenigingen en disputen uit heel Nederland. Allemaal met baard.

De leden van verenigingen kunnen zelf de foto van hun voorzitter insturen. Deze wordt dan door de beheerders van de pagina voorzien van een baard en geupload. Daarnaast kunnen ook zelf bewerkte foto's worden ingestuurd of gedeeld op de pagina. Ondertussen staan er al meer dan 70 voorzitters met baard op de pagina. Er worden nog steeds voorzitters ingestuurd, zoveel zelfs dat er een wachtrij is ontstaan.

Na de eerste strijd om een plekje op de omslagpagina, waarbij honderden studenten hun stem uitbrachten, won RKSV het middelste plekje. De eerste plaats!

Beheerder Bram Kuiper (23) kwam op het idee na een borrelavond met zijn dispuut. In eerste instantie was het een inside joke voor zijn eigen vereniging maar als snel kwamen er likes uit het hele land. Hij wilde wat meer doen dan alleen likes verzamelen en voegde daarom het interactieve aspect toe aan de pagina.

  www.facebook.com/baardpraeses