nieuws

04 sep 2000, 00:12

Groningse studenten massaal over op notebooks

Groningse studenten van de faculteit Economie maken massaal gebruik van een voordelig aanbod van de Hanzehogeschool om in het onderwijs gebruik te maken van een notebook.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat het gebruik van zo’n draagbare computer grote voordelen heeft, kwam de Hanzehogeschool met een aantrekkelijke aankoopregeling. Daarvan hebben nu al 850 studenten gebruik gemaakt.
‘We hebben tweeduizend eerstejaarsstudenten economie en verwachten dat zeker de helft daarvan een laptop aanschaft’, aldus plaatsvervangend faculteitsvoorzitter G. Coutinho. De machines kosten tot 3900 gulden. ‘Dat is een scherpe prijs. Als gevolg van de ongunstige dollarkoers zijn de apparaten kostbaar’, stelt zij.
De school heeft 1,5 miljoen gulden uitgetrokken om het notebook-gebruik te bevorderen. Dit heeft alles te maken met het onderwijsconcept, waarbij de economiestudenten veel in projectgroepen aan opdrachten werken. De computer is daarbij onmisbaar. De studenten gebruiken de notebooks om te communiceren met docenten en elkaar en voor het uitwerken van opdrachten. In het schoolgebouw zijn duizend extra inplugpunten aangelegd en is 3,6 miljoen geïnvesteerd in andere aanpassingen.