nieuws

24 feb 2009, 15:03

Groningse studente vermoord met 19 steken

De 25-jarige Suzanne Martens, die begin november in haar woning in Groningen werd vermoord, had in totaal negentien steekwonden in haar gezicht, borst en keel. Dat maakte de officier van justitie dinsdag bekend tijdens een persconferentie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In en rond de woning werd bloed gevonden van zowel het slachtoffer als de 20-jarige verdachte die vastzit voor de moord. Ook in de woning van de verdachte man, die naast Martens woonde, is van beiden bloed aangetroffen. In het bloed zijn voetstappen van de verdachte gevonden. Ook een mes en een schaar die gebruikt zouden zijn bij de moord, vertoonden bloedsporen van de verdachte.

Het Openbaar Ministerie (OM) spreekt van een ,,gruwelijk misdrijf’’. ,,Zijn en haar dna zijn op van alles en nog wat aangetroffen. Maar de verdachte blijft ontkennen, hij zegt zich niets van de bewuste dag te herinneren’’, aldus het OM. De verdachte, die volgens justitie eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven, heeft wel bekend op de dag van het misdrijf cocaïne te hebben gebruikt.

Het OM tast nog in het duister over het motief voor de moord. ,,Het zou roof kunnen zijn, maar er mist niets uit de woning’’, aldus de officier van justitie. Deze week zal de verdachte naar het Pieter Baan Centrum worden gebracht, waar hij door gedragsdeskundigen wordt onderzocht. Donderdag is een pro forma-zitting in de rechtbank van Groningen. Pas nadat het psychiatrisch onderzoek is afgerond zal de zaak inhoudelijk door de rechtbank worden behandeld.