nieuws

10 dec 2012, 16:04

Groningse studente Alfa College publiceert in Photoshop Magazine

Christina Kingma, student van de opleiding Game Architecture and Design van Alfa-college Groningen, is met een eigen Photoshop ontwerp paginagroot uitgemeten in uitgave 10 van het prestigieuze vakblad Photoshop Magazine.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Photoshop Magazine is een vakblad voor gebruikers van het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop en verschijnt tien keer per jaar. In het blad staan tips en workshops, worden experts aan het woord gelaten en krijgen zij de kans om hun werk te tonen.

Leerboek


Christina is trots op haar publicatie: “Geweldig natuurlijk!”, maar ze is ook erg kritisch over zichzelf: “Ik ben nog steeds verbaasd dat ze mij er in wilden hebben. Meestal staan er mensen in die echt iets kunnen.” Christina is bezig met het examen van haar opleiding en ze leest het blad sinds ze op het Alfa-college begon. Ze belde naar de redactie voor meer informatie over een workshop en van het een kwam het ander. “Het is voor mij altijd een leerboek geweest. Nu ik bijna klaar ben, sta ik er zelf in. Dat vind ik heel leuk.” Haar publicatie is bijzonder, want niet iedereen krijgt zomaar een pagina in het blad.

Bijzonder
Helga Kluiter, eindredacteur van Photoshop Magazine: “Wij zoeken altijd naar mooie werken, naar kwaliteit. Het is bijzonder dat zo’n jonge dame al zo’n kwaliteit kan leveren.” Christina’s ontwerp heet Bosuil en staat paginagroot in het magazine. “Haar fotomontage was erg bijzonder, ze heeft veel elementen gebruikt en het is best lastig om dat goed te doen”, aldus Kluiter.

Ook Jasper Kooistra, docent en examenbegeleider van Christina, bevestigt dat zijn studente uitzonderlijk werk levert. Hij vindt het terecht dat het magazine haar ontwerp wil publiceren, maar dat is in de zes jaar dat hij docent is nog nooit gebeurd! “Christina is echt heel goed. Ze maakt uniek werk, heel gedetailleerd.”