nieuws

14 jun 2001, 00:12

Groningse sneakpreview heeft nieuwe nummer 1

De Groningse sneakpreview heeft sinds afgelopen dinsdag een nieuwe nummer 1… in het Guiness Book van slechtste waarderingen wel te verstaan. De omstreden Engels-Franse film ‘Intimacy’, die begin dit jaar op het filmfestival van Berlijn een Gouden Beer voor beste film ontving, passeerde met vlag en wimpel koploper ‘Caro Diario’, die bijna zeven jaar de erepositie bekleedde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Intimacy’ werd door het Groningse sneakpubliek beloond met een abominabele 3.52, vijf honderdste lager dan de voormalige titelhouder. Tijdens de sneakpreview dinsdagavond liep driekwart van de zaal geshockeerd weg tijdens de vrij expliciet in beeld gebrachte vrijscènes. De expliciete reactie van het publiek haalde woensdag zelfs verscheidene landelijke media.
De film toont in zeer vrije beelden de seksuele relatie tussen een man en een vrouw. Beiden zoeken ze intimiteit en nabijheid, maar zijn bang om uit hun gewone levenspatronen te breken. In de film worden onder meer stijve penissen, onbeholpen copulatie en orale seks zeer realistisch in beeld gebracht. ,,Wat is seks vreselijk ontluisterend zonder siliconen’’, verzuchtte één van de driehonderd bezoekers die de zaal voortijdig verlieten.
Bedrijfsleider Douwe Vos van de Groningse Camera-bioscoop toonde zich verrast met de nieuwe nummer 1. ,,Ik dacht dat het nooit meer zou gebeuren’’, lacht hij. ,,We hebben toch wel een aantal flinke kanshebbers gehad de afgelopen jaren. ‘The Perfect Storm’ en ‘The Story of Us’ bijvoorbeeld waren ook films die het publiek flink tegenvielen. Maar ‘Intimacy’ sloeg blijkbaar alles: de zaal heeft onverbiddelijk gesproken.”
‘Intimacy’ is vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.