nieuws

10 okt 2000, 00:12

Groningse programmeurs winnaars tijdens NK Programmeren

De beste jeugdige programmeurs van Nederland wonen in Groningen, zo bleek afgelopen weekend. Teun Koeman, Phebo Wibbens en Matthijs Vogelzang uit Groningen zijn afgelopen weekend winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap programmeren. Het betrof de jaarlijkse wedstrijd van Nederlandse studieverenigingen van wiskunde- en informatica-studenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De wedstrijd, die voor de achtste keer gehouden werd, werd voor het eerst aan de Rijksuniversiteit Groningen gehouden. Er namen bijna veertig teams, zowel van studenten als van bedrijven, deel aan de wedstrijd. Het bijzondere van de wedstrijden is dat men er in teamverband aan de slag gaat. De team konden met iedere goede opgave een ballon winnen; wie aan het einde van de dag de meeste luchtballonnetjes had was Nederlands kampioen programmeren.
Voor het winnenden team was er een premie van 750 gulden. De winnaars kunnen de prijs op hun cv bijschrijven en gebruiken bij sollicitatyies bij IT-bedrijven. Maar een van de Groningse helden, Matthijs Vogelszang, ambieert gene carrière in de ICT-sector: hij studeert medicijnen. Meer it nieuws uit Groningen kunt U dagelijks vinden op een sopeciale website http://www.it-stad.groningen.nl