nieuws

21 sep 2000, 00:12

Groningse politiecorps gaat vrijwilligers werven

Regiopolitie Groningen start deze maand onder het motto ‘Maak werk van je vrije tijd’ een nieuwe campagne voor het werven van vrijwillige politieambtenaren. Bij het werven van de nieuwe vrijwillige politiemensen wordt samengewerkt met de politieregio’s Friesland en Drenthe. In 2001 willen de korpsen 30 nieuwe mensen opleiden voor de functie van vrijwilliger van politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrijwilligers worden ingezet voor de aanvulling en de ondersteuning tijdens de dagelijkse werkzaamheden van politiemensen in de basispolitiezorg. Tot de werkzaamheden behoren bijvoorbeeld het uitvoeren van surveillancewerkzaamheden en gericht verkeerstoezicht, het opnemen van lichte aanrijdingen, verkeersregelen, toezicht en begeleiding bij evenementen, assistentie bij opsporingsonderzoeken en afhandelen en opmaken van processen-verbaal.
Politievrijwilligers dragen geen vuurwapen en moeten naast het verrichten van een (vaste) baan minimaal 16 uur per vier weken beschikbaar zijn voor het uitvoeren van politietaken. Voor de functie van vrijwillig ambtenaar van politie vindt een speciale opleiding plaats die in de avonduren en deels in de weekenden moet worden gevolgd. De opleiding is identiek aan die van politiesurveillanten. Inclusief de praktijkstages duurt de opleiding van de politievrijwilliger anderhalf jaar. Sollicitanten voor de functie moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn: leeftijd tussen 17 en 48 jaar, onbesproken gedrag, opleiding op tenminste VBO B-niveau en de Nederlandse nationaliteit. Tijdens voorlichtingsavonden wordt nader uitleg gegeven over de functie.
Mensen die geïnteresseerd zijn voor een functie bij de vrijwillige politie kunnen van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren bellen de met afdeling werving en selectie van Regiopolitie Groningen, telefoonnummer 0 50 – 5 995 680.