nieuws

12 feb 2001, 00:12

Groningse politie in de bres voor eigen, omstreden ‘Asielzoekersrapport’

De Groningse politie is het niet eens met de kritiek van staatssecretaris dat haar rapport over criminaliteit onder asielzoekers – in de publiciteit gekomen naar uitlatingen van burgemeester Wallage – maar een flutstuk is waarin appels met peren worden vergeleken. In het Groninger Dagblad van vanmorgen laat de chef van de Groningse recherche, Jaap Siemons, weten nog steeds achter de conclusies van dat rapport te staan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de chef van de recherche van de Regiopolitie Groningen, Jaap Siemons, was het rapport uitstekend. ‘Het is niet wetenschappelijk opgesteld maar die pretentie had het ook niet’, De politie komt nogal laat met een reactie omdat men zich niet wilde mengen in ongenuanceerde discussies. ‘Onderling gekissebis over de cijfers zou de zaak zeker niet ten goede zijn gekomen’.
De Groningse politie vindt dat haar conclusies gevolgen moeten hebben voor het beleid. ‘We hebben iets gesignaleerd op basis van onze ogen en oren en op basis van onze cijfers’. De Groningse politie kondigt verder een vervolgonderzoek aan naar criminaliteit in Groningen waarbij ook de ontwikkelingen in asielzoekerscentra worden meegenomen.