nieuws

21 sep 2000, 00:12

Groningse Ouderenzorg voorop met toepassing ICT

Steeds meer organisaties in Groningen komen met opmerkelijke initiatieven om ict-toepassingen te gebruiken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nu is het de beurt aan Ouderenzorg Groningen die met een uniek project komt om de verworvenheven van de ICT in te zetten voor de zorg aan ouderen en vooral ook aan voor de steun aan de familieleden.
De Ouderenzorg in Groningen gaat ICT inzetten bij het verzorgen van ouderen, maar vooral bij steun aan de familie. Het gaat om het project ‘Digiwel’, dat maandagmorgen 18 september in Groningen is gepresenteerd.
Volgens woordvoerder, het vroegere D66- gemeenteraadslid Bennie Bloem heeft ‘virtuele mantelzorg’ als doel om met behulp van nieuwe informatie- en communicatietechnieken familie en vrienden te betrekken bij de zorg voor mensen die fysiek en/of geestelijk permanent zorg nodig hebben.
Het project is bedacht door het Groningse ICT Projectbureau Digiwel.nl Zorgstichting Ludgerus heeft zich bereid verklaard aan een pilot mee te werken. Voor de technische uitvoering en productontwikkeling is ict-dienstverlener Ordina Public Noord benaderd. Het project is maandagmiddag gepresenteerd ter gelegenheid van het tien-jarig bestaan van Zorgcentrum De Ebbingepoort in de Ebbingestraat. NOG MEER ICT NIEUWS DAGELIJKS OP DE COMPLEET VERNIEUWDE SITE: www.it-stad.groningen.nl