nieuws

02 jan 2001, 00:12

Groningse oudejaarsavond verloopt erg rustig

De provincie Groningen heeft volgens politie en brandweer een relatief rustige oudejaarsnacht achter de rug. De brandweer van Veendam moest in de vroege ochtend met groot materieel uitrukken toen een leegstaand café op zestig meter afstand van een vuurwerkopslagplaats in het dorp Ommelanderwijk uitbrandde, maar het vuur was snel onder controle. Twee mogelijke brandstichters zijn opgepakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


In de provincie raakte verder een achtjarig meisje uit Lutjegast gewond door vuurwerk en twee honden lieten het leven bij een binnenbrand in een woonhuis in Garnwerd.
Volgens politiewoordvoerder P. Boomsma moesten politie en brandweer vooral veel in actie komen voor het blussen van straatvuurtjes, in totaal 120 keer. In de Oosterparkwijk in Groningen kwam de ME in actie tegen een groep jongeren die brandweerlieden met bierflesjes bekogelden. Twee brandweermedewerkers raakten daarbij lichtgewond.
De politie verrichtte in totaal zestien aanhoudingen voor brandstichting, geweldpleging, vernielingen en inbraken. De verdachten worden in de loop van maandag gehoord. Dan wordt volgens politiewoordvoerder P. Boomsma ook meer bekend over de mogelijke schade die verder in stad en provincie is aangericht.