nieuws

18 okt 2001, 00:12

Groningse Osama gooit handdoek in de ring na stortvloed van grappen

‘Verkoopt U ook terroristenbrood?’. Deze, en tal van andere grappig bedoelde opmerkingen kwamen de Groningse Osama zijn neus uit. Daarom heeft Osama El Jawashi aan de Carolieweg in de binnenstad van Groningen eieren voor zijn geld gekozen en de naam van zijn winkel toch maar aangepast. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals eerder gemeld drijft Osama El Jawashi aan de Carolieweg een bijzondere delicatessenwinkel, met tal van mediterrane lekkernijen. De zaak - ‘Osama’s Delicati‘ - draaide als een tierelier. Tot de elfde september. Daarna vonden zijn klanten het toch wel zeer vreemd dat Osama El Jawashi zijn voornaam pontificaal op zijn winkel liet staat. Aanvankelijk liet Jawashi weten niet van plan te zijn de naam ‘Osama’ van zijn etalagaraam te halen. Volgens hem kan het toch niet zo zijn dat Osama Bin Laden er met zijn gruwel-terreur voor zorgt dat een in het midden-oosten populaire voornaam nu ineens verdacht is geworden.
Maar volgens het Groninger Dagblad Stad kreeg El Jawashi zó ontzettend veel opmerkingen van klanten dat hij de naam Osama nu toch maar van zijn winkelruit heeft gekrast. ‘Er is een last van mijn schouders gevallen. In het begin liepen mensen hier giechelend voorbij, maar nu lachen ze hardop'. ‘’Welke malloot noemt zijn zaak nou Osama?”, vragen zij zich af. Jawashi vindt nu dat die mensen gelijk hebben. ‘Mensen vragen of ik terroristenbrood verkoop, en of Bin Laden misschien in mijn kelder is verstopt. Ik werd er doodmoe van’, aldus het Jawashi in het Groninger Dagblad Stad. Een nieuwe naam heeft Osama nog niet voor zijn delicatessenwinkel. ‘Delicati’, staat er nu kort en bondig op, en misschien blijft dat ook wel zo.