nieuws

21 mei 2001, 00:12

‘Groningse Meikermis mag niet dupe worden van Ronde van Italië’

De fractie van GroenLinks vindt het best dat de Ronde van Italië volgend jaar onder het toeziend oog van tientallen miljoenen mensen in Groningen van start gaat. Als de meikermis daardoor maar niet in het gedrang komt. (Zie ook ons FORUM: ‘Groningen te kleingeestig')

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fractievoorzitter Karin Dekker van GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over de start van de Ronde van Italië, volgend jaar in Groningen. Volgens de voorzitter van de ‘Stichting Gironingen’ zou het een goed idee zijn dat, mocht de Ronde van Italië (‘Giro d’Italia’) inderdaad in Groningen starten, dat dan moet gebeuren op de Grote Markt. Verantwoordelijk wethouder van sport Bron (D66) zou daar niet afwijzend tegenover staan.
Dekker schrijft aan B en W dat zij verbaasd is over die suggestie. ‘Wij vinden dat de meikermis op de Grote Markt thuishoort. Gelijktijdige activiteiten kunnen indien mogelijk wellicht geïntegreerd worden, maar verplaatsing van de Kermis naar het sportcentrum Kardinge gaat ons te ver’, schrijft ze. Dekker laat ook weten het niet zorgvuldig te vinden dat de uitspraken over de start van de Ronde van Italië zijn gedaan zonder overleg met de kermisexploitanten en de Milieudienst.