nieuws

04 feb 2001, 00:12

Groningse media trekken tegengestelde conclusie in opinie-onderzoek Noordzijde

Het aantal voorstanders van de Nieuwe Noordzijde is in de afgelopen drie maanden gegroeid. In november was 26 procent van de Stadjers voor, nu is dat percentage tot 34 gestegen. Dit meldt althans het Groninger Dagblad. Steeds meer aanvankelijke twijfelaars zijn van plan voor de plannen te stemmen bij het referendum op 21 februari. Opmerkelijk is echter dat Radio Noord precies de tegengestelde conclusie trekt uit hetzelfde opinie-onderzoek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kopt het Groninger Dagblad vanmorgen dat er steeds meer voorstanders zijn voor de Nieuwe Noordzijde-plannen, RTV Noord, stelt juist dat de tegenstanders op een overwinning lijken af te stevenen. Hieronder dan de tekst van het bericht van Radio Noord. ''Tegenstanders van de nieuwe noordzijde van de Grote Markt lijken tijdens het referendum op een overwinning af te stevenen. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het bureau Aha! onder bijna zeshonderd inwoners van de stad, in opdracht van RTV Noord en het Groninger Dagblad. Rond de 65 procent van de mensen zegt te gaan stemmen. En daarvan zegt bijna zestig procent tegen de Nieuwe Noordzijde te zijn. Als deze percentages tijdens het referendum ook worden gehaald, is de volksraadpleging geldig en gaan de gemeentelijke plannen niet door. Opvallend is verder dat een ruime meerderheid van de CDA-stemmers tegen de Nieuwe Noordzijde is. De CDA-fractie in de gemeenteraad is juist fervent voorstander van de plannen.'' (Bron: website RTV Noord)
Het Groninger Dagblad en RTV Noord hebben onderzoeksbureau Aha! een steekproef laten houden. 510 mensen werden ondervraagd.